Hukka-Pallon A-juniorit selvittivät tiensä A-nuorten II divisioonan jatkopeleihin lauantaina liikkarin salibandypyhätössä. Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen lohkon kakkossija ja jatkopaikka varmistui, kun Hu-Pa pelasi tasan 5–5 Kouvolan Susia vastaan, hävisi lohkon voittaneelle Pelicans SB:lle niukasti 2–1 ja voitti SC Urbansin ylivoimaisesti 10–3.

B-juniorit Kalle Hartikainen ja Jeri Pylkkänen täydensivät A-junnujen runkokokoonpanoa upeasti, kun osa A-pojista oli abiristeilyllä ja osa kiinni armeijan harmaissa. Poissaolojen lisäksi sairasteluista kärsinyt joukkue taisteli päivän läpi pienellä pelaajaringillä mainiosti.

Avausottelusta Kouvolan Susia vastaan napattu piste 5–5-tasurilla vei Hu-Pan entistä lähemmäksi jatkopaikkaa. Voittokaan ei ollut kaukana, mutta Sudet tuli tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla erittäin kyseenalaisen Hu-Pan jäähyn aikana. Sudet-kamppailun ilonaiheita olivat hyvän puolustusopelin lisäksi Jeri Pylkkäsen hieno vastahyökkäysmaali Leevi Launon maukkaasta passista, vanhojen tanssien jälkihuuruissa hyökkäämään intoutuneen Topi Leppäsen pukukoppimaali toisen erän viimeisellä sekunnilla Valtteri Hannelinin toimistotarjoilusta sekä Henri Jääskeläisen iskemä kaamea lämärimaali Sudet-maalin takayläseen Jani Suomulan vastapallopassista.

Toiseen otteluun sarjakärki Pelicans SB:tä vastaan Hu-Pa joutui lähtemään hieman peruuttelutaktiikalla, koska päivän viimeinen ottelu SC Urbansia vastaan oli lohkosijoituksen kannalta pakko voittaa ja pienen ringin voimia oli säästeltävä. Pojat toteuttivatkin sovittua taktiikkaa täydellisesti: oman alueen tiivis puolustaminen ja vastahyökkäykset pitivät täydellä kolmella ketjulla peliä vyöryttäneen Pelikaanilauman ahtaalla. Tiukka vääntö päättyi lopulta Pelicansin niukkaan 2–1-voittoon.

Hu-Palla oli kolmannessa erässä muutama loistava paikka tasoittaa ottelu, mutta Pelicansin maalivahti venyi haamupelastuksiin. Hu-Pan maalista vastasi ylivoimalla Valtteri Hannelin, joka oli viimeisellä minuutilla osua toistamiseen kaukolaukauksella Henri Jääskeläisen hyvän maskin takaa. Pelikaaniveskarin reaktiotorjunta olkapäällä esti ansaitun tasoituksen syntymisen.

Huomioitavaa on myös Hu-Pan uuttera viisikkopuolustaminen, joka piti kurissa mm. lohkon pistepörssin ylivoimaisesti voittaneen ja kahdeksan peliä salibandyliigaakin kaudella 2016–2017 LASBin riveissä pelanneen Pelicans-tähti Ilmari Lehtisen tehoilun lähes täysin.

Päivän kolmanteen matsiin Janakkalan SC Urbansia vastaan Hu-Pa lähti tavoitteenaan vain voitto, joka varmistaisi paikan jatkopeleihin. Hu-Pa sai otteluun hienon startin, kun Jani Suomula tälläsi maaleillaan joukkueen 2–0-johtoon alle viidessä minuutissa. Kun Arttu Holopainen napautti lukemiksi toisen erän alussa 3–0 ja Suomula täydensi hattutemppunsa laukomalla johdoksi 4–0, ottelun luultiin ratkenneen. Urbans kavensi kuitenkin vielä Hu-Pan hieman löysäillessä toisessa erässä tilanteeksi 4–2.

Suoraan abiristeilyltä virkeässä pelikunnossa A-poikien pelaajapulaa ottelun puolivälissä helpottamaan ehtinyt Joonatan Laitinen vei kotijoukkueen kuitenkin turvalliseen 5–2-johtoon todellisella salamamaalilla Arttu Holopaisen esityöstä, kun kolmatta erää oli pelattu neljä sekuntia. Liikuntatalon tulostaulun kello näytti erää kuluneen vain kaksi sekuntia, mutta aivan niin nopeasti Valsun aloitusvoiton perään Hapa ja Jope eivät kyllä kirmanneet, että kahdessa sekunnissa olisivat maalin värkänneet.

Kolmannen erän loppu oli lopulta enää muodollisuus, ja Hu-Pa palkitsi runsaslukuisen kotiyleisön kuudella kauniilla maalilla lopulta 10–3-voittoon päätyneessä ottelussa. Runsasmaalisempaankin voittoon olisi ollut mahdollisuus, mutta Hu-Pa ryhtyi jo hieman leikittelemään Urbansin maalia varjelleen, kenttäpelaajana normaalisti pelanneen Samu Torvikosken kanssa. Torvikoski teki lukuisia haamupelastuksia läpi ottelun.

Hu-Pan jatkopaikan mahdollisti runkosarjan tiivis puolustuspelaaminen. Joukkue päästi sarjassa vähiten maaleja, ja puolustajien hyvää virettä täydensivät huippuiskuun päässeet maalivahdit Tomi Sutinen (1.) ja Juhani Järveläinen (3.) miehittämällä torjuntatilaston kärkipaikat. Joonatan Laitisen kaksi maalia Urbansia vastaan riittivät varmistamaan lohkon maalipörssin voiton ja pistepörssin kakkossijan. Ketjukaverit Valtteri Hannelin ja Arttu Holopainen löytyvät pistepörssistä sijoilta neljä ja viisi. Myös Leevi Launo ja Miika Rissanen löytyvät sarjan pistepörssin viidentoista parhaan joukosta.

Hukka-Pallon A-junioreiden positiivisesti kulkenut kausi jatkuu 2.3. Ylöjärvellä ylialueellisessa A-nuorten II divisioonan turnauksessa. Siellä Hu-Pa lähtee haastamaan uusia tuttavuuksia Länsirannikolta sekä Sisä-Suomen ja Pohjanmaan lohkosta. Tavoitteena on koko II divisioonan finaaliturnaus ja pääsy karsimaan I divisioonan paikoista. Jokaista peliä joukkue lähtee voittamaan.

Hu-Pan tehot lauantaina Varkaudessa: Jani Suomula 3+2, Arttu Holopainen 3+2, Valtteri Hannelin 2+3, Leevi Launo 1+2, Veeti Koponen 1+1, Joonatan Laitinen 2+0, Topi Leppänen 1+1, Petri Laine 1+1, Kalle Hartikainen 0+2, Jeri Pylkkänen 1+0, Henri Jääskeläinen 1+0, Miika Rissanen 0+1

Juhani Järveläinen Susia vastaan 17 torjuntaa ja Tomi Sutinen Pelicansia ja Urbansia vastaan yhteensä 23 torjuntaa (19+4)