Hu-Pa/VarTan A-juniorit varmistivat sunnuntain kotiturnauksessa Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen II divisioonan voiton ja paikan valtakunnallisessa II divisioonan lopputurnauksessa. Lohkovoitto varmistui runsaslukuisen kotiyleisön edessä vakuuttavalla 13–2-voitolla Lahden Pelicansista ja tiukan väännön jälkeen 6–2-voitolla Lappeenrannan PoNoVosta.

Avausottelu Pelicansia vastaan oli Hu-Pa/VarTan yksipuolista näytöstä alusta saakka. Vapauttava avausmaali saatiin jo avausvaihdossa, kun Joonatan Laitinen vei joukkueen 1–0-johtoon 16 sekunnin pelin jälkeen. Vauhdikasta hyökkäyspeliä kaikilla kolmella ketjulla esittänyt kotijoukkue vei avauserän 3–0, kasvatti johdon toisessa erässä lukemiin 8–2, eikä hellittänyt vauhtia kolmannessakaan erässä. Onnistujia ja maalintekijöitä löytyi kaikista kolmesta ketjusta, ja peräti kolme pelaaja ylsi hattutemppuun, kun Joonatan Laitinen osui neljästi ja Niklas Pulkkinen sekä Jasper Tolvanen molemmat kolmesti. A-junnujen liikkuva ja aktiivinen pelitapa oli todellista myrkkyä pienellä pelaajaringillä matkassa olleille lahtelaisille.

Vaikka avausottelun voitto ja hyvä esitys nollattiin nopeasti, toinen ottelu PoNoVoa vastaan oli odotetun vaikea. Tässäkin ottelussa A-junnut olivat alusta saakka niskan päällä, mutta maalintekoyritykset kilpistyivät vastustajan uhrautuvaan puolustussumppuun sekä hieman onnekkaastikin torjuneeseen maalivahtiin. Lisäksi PoNoVo siirtyi avauserässä 2–0-johtoon, jota se puolusti yllättävänkin urhoollisesti. Veeti Koponen teki tärkeän kavennusmaalin ensimmäisessä erässä ja Tatu Karvinen laukoi joukkueen hienon kuljetuksen päätteeksi tasoihin toisen erän puolivälissä.

Ottelu kääntyi yli kahdensadan katsojan riemuksi Hu-Pa/VarTalle aivan toisen erän lopulla Arttu Holopaisen vietyä joukkueen ylivoimalla helpottavaan 3–2-johtoon. Tämä osuma vapautti A-junnut ja toisaalta pakotti PoNoVon avaamaan omaa pelaamistaan. Kolmannessa erässä PoNoVon puolustusmuuri alkoi murtua lopullisesti, ja Hu-Pa/VarTa pääsi kaunistelemaan loppulukemiksi 6–2. Leevi Launo ja Jasper Tolvanen iskivät komeat maalit lähes identtisillä yksilösuorituksilla ja Miika Pulliainen ujutti kauniin vanhanaikaisen sisään.

Voittojen takeena oli kurinalaisen puolustuspelaamisen ja kauden loppua kohti huippuunsa virittyneen peliasenteen lisäksi vahva usko omaan tekemiseen. Joukkue hävisi viimeisestä 12 ottelustaan vain yhden. Hyvä asenne näkyi PoNoVo-ottelun tiukoilla hetkillä, kun joukkue ei turhautunut vaan jaksoi jauhaa omaa peliä riittävän nöyrästi.

Hu-Pa/VarTan pelit jatkuvat A-junioreiden valtakunnallisessa II divisioonan loppusarjassa 14.–15.3., mikäli yhdistelmäjoukkue loppusarjaan kelpuutetaan. Liiton säännöissä todetaan, ettei loppusarjasta voi jatkaa yhteisjoukkueella I divisioonakarsintaan, mutta yhteisjoukkueella osallistumisesta varsinaiseen loppusarjavaiheeseen ei sunnuntaina illalla ollut vielä varmuutta.

Hu-Pa/VarTan tehot sunnuntaina: Joonatan Laitinen 4+1, Miika Pulliainen 2+3, Jasper Tolvanen 4+0, Niklas Pulkkinen 3+1, Miika Rissanen 0+3, Tatu Karvinen 1+2, Leevi Launo 1+2, Topi Leppänen 1+2, Arttu Holopainen 1+1, Veeti Koponen 1+1, Kalle Hartikainen 0+2, Leevi Kapanen 1+0 ja Mikael Kervinen 0+1.

Tomi Sutinen Pelicansia vastaan 11 torjuntaa ja Juhani Järveläinen PoNoVoa vastaan 12 torjuntaa