HuPa/VarTan A-juniorit jatkoivat salibandyn A-nuorten II divisioonaa sunnuntaina 12.1.2020 Lappeenrannassa. Avausottelussa kaatui Lahden Pelicans tiukan väännön jälkeen 2–1. Toisessa ottelussa vain yhdeksällä kenttäpelaajalla matkassa ollut Kouvolan Sudet jäi HuPa/VarTan jalkoihin, ja ottelu päättyi keskeytykseen lukemissa 13–1.

Pelicans-ottelu oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista. HuPa/VarTa oli kuitenkin aavistuksen enemmän niskan päällä ja loi vaarallisemmat maalipaikat. Miika Rissanen vei joukkueen ansaittuun johtoon toisen erän puolivälissä Kalle Hartikaisen hyvästä esityöstä. Johto kesti aina kolmannen erän loppupuolelle saakka, jolloin Pelicans tuli tasoihin. Puolitoista minuuttia ennen loppua Rissanen osui kuitenkin toistamiseen kapteeni Topi Leppäsen esityöstä ja nosti hyvää pallollista peliä esittäneen HuPa/VarTan ansaittuun voittoon. Joukkueella olisi ollut paikkoja hieman tarkemmalla ja onnekkaammalla viimeistelyllä ratkaista ottelu jo aiemmin.

Sunnuntain toisen ottelun kulku oli alkuvihellyksestä saakka selvä: HuPa/VarTa vie ottelua ja Sudet yrittää roikkua mukana. Kurinalaisesti hyvää viisikkopeliä pelannut HuPa/VarTa onnistui kaikkien kolmen hyökkäysketjun voimin ja iski tasaiseen tahtiin maaleja Susien verkkoon, eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Toisen erän loppupuolen pienen hölläyksen jälkeen joukkue nosti kiitettävästi tasoaan päätöserään ja katkaisi ottelun 12 maalin erolla puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa.

Jos Pelicans-ottelussa korostui tiivis ja uhrautuva puolustuspelaaminen, Sudet-kamppailussa A-junnut pääsivät harjoittelemaan hyökkäyspelaamisen rakentelua ja maalintekoa. Ilahduttavaa oli, että Susia vastaan onnistumisia tulikin kaikille kolmelle hyökkäyskolmikolle. Suuri osa maaleista oli kaiken lisäksi näyttävän yhteispelin tulosta.

Päivän parasta antia olikin kurinalainen viisikkopuolustaminen loistavasti torjuneen Tomi Sutisen edessä, hyvä ja järkevä pallollinen pelaaminen sekä jälkimmäisessä ottelussa paikoin hyvin tehokas viimeistely. A-nuorten II divisioona jatkuu HuPa/VarTan osalta 1.2. Kontiolahdella.

HuPa/VarTan tehot sunnuntaina Lappeenrannassa: Joonatan Laitinen 2+4, Miika Rissanen 5+0, Niklas Pulkkinen 3+2, Miika Pulliainen 2+2, Leevi Kapanen 1+2, Kalle Hartikainen 0+2, Leevi Launo 1+0, Mikael Kervinen 1+0, Topi Leppänen 0+1, Arttu Holopainen 0+1, Veeti Koponen 0+1.