Hukka-Pallo avasi salibandyn A-nuorten II divisioonan kahdella voitolla lauantaina Jyväskylässä. Avausottelussa kaatui Lahden Pelicans SB 7–2 ja toisessa ottelussa Janakkalan SC Urbans 6–2. Voittojen takeena oli tiivis puolustus ja hyvä maalivahtipeli.

Avausottelun Pelicansia vastaan HuPa ratkaisi maalittoman avauserän jälkeen toisen erän alussa tekemällä kolme maalia kolmeen minuuttiin. A-junnujen avausmaalin viimeisteli onnekkaiden pomppujen jälkeen Joonatan Laitinen ensimmäisen pelinsä HuPan riveissä pelanneen Miika Rissasen esityöstä. Avausmaali vapautti HuPan pelaamisen ja joukkue siirtyi vastustajan omalla maalilla sekä Petri Laineen hienolla rannevedolla kolmessa minuutissa 3–0-johtoon. Tästä ei Pelicans enää noussut. HuPa vei toisen erän lopulta komeasti 5–1, kun maaliverkkoa pöllyttivät vielä jäähyaitiosta maalintekoon kirmannut Antti Pulkkinen ja ottelun toisen osumansa jälleen Miika Rissasen esityöstä viimeistellyt Joonatan Laitinen. Pulkkisen maali oli koko ketjun hienon yhteispelin tulosta. Ratkaisevan syötön tarjoili erittäin energisesti molemmissa otteluissa esiintynyt Miika Pulliainen.

Kolmas erä oli enää muodollisuus. Tatu Karvinen lisäsi ylivoimalla johdoksi 6–1 ja vauhdikkaasti laiturin paikalla viihtynyt paluumuuttaja Veeti Koponen viimeisteli tyhjiin loppulukemiksi 7–2. Maalilla Juhani Järveläinen esitti kerrassaan mainioita otteita läpi ottelun.

Toisessa ottelussa HuPa hermoili lievästi puolitoista erää. SC Urbans käytti HuPan vaisuuden hyväkseen ja siirtyi 2–0 johtoon toisen erän alussa. Sen jälkeen HuPan penkki ärisi äänensä käheäksi, ja joukkueen suoritustaso alkoi nousta vaihto vaihdolta. Tatu Karvisen mainiolla kaukolaukauksella ja tehokkaasti ensimmäisissä A-junioreiden otteluissaan esiintyneen Antti Pulkkisen maaleilla HuPa tuli kuitenkin tasoihin vielä toisessa erässä. Syötöt maaleihin merkattiin Jasse Sikaselle ja Topi Leppäselle.

Kun Petri Laine vei koko viisikon hyvän karvauksen jälkeen päivän toisellaan HuPa johtoon heti kolmannen erän alussa, ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. HuPan maltti pelinavaamisessa ja hyvä liike hyökkäyspäässä olivat lopulta vastustajalle liikaa. Kolmannen erän loput maalit merkattiin Veeti Koposelle, Antti Pulkkiselle ja Joonatan Laitiselle. Syöttöpisteitä keräsivät Veeti Koponen, Joonatan Laitinen ja upean jättösyötön Antti Pulkkisen maalin tarjoillut Leevi Launo.

Monen HuPan pelaajan otteista oli nähtävissä onnistunut kesäharjoittelu ja yhteistyö naapuriseura VarTan edustusjoukkueen sekä B-juniorijoukkueen kanssa. Pelaajien liike ja pallollinen pelaaminen ovat kehittyneet viime kaudesta selvästi. Valmennusta ilahdutti myös tiivis joukkuepelaaminen. Maalivahdit Juhani Järveläinen ja Tomi Sutinen antoivat torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Valmennuksen mieltä lämmitti voittojen lisäksi tiivis viisikkopelaaminen ja uhrautuva puolustuspeli. A-junioreiden sarja jatkuu 4.11. Kuopiossa otteluilla Welhoja ja O2-Jyväskylää vastaan.

HuPan tehot lauantaina: Veeti Koponen 2+3, Joonatan Laitinen 3+1, Antti Pulkkinen 3+0, Miika Rissanen 0+3, Tatu Karvinen 2+0, Petri Laine 2+0, Miika Pulliainen 0+1, Jasse Sikanen 0+1, Leevi Launo 0+1 ja Topi Leppänen 0+1. Juhani Järveläinen 15 torjuntaa Pelicansia vastaan ja Tomi Sutinen 6 torjuntaa Urbansia vastaan.