Hu-Pa/VarTan A-juniorit nappasivat lauantaina 1.2.2020 Kontiolahdella kaksi erittäin makeaa voittoa ja nousivat salibandyn Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen II divisioonan piikkipaikalle ennen Varkaudessa 23.2. pelattavaa sarjan päätösturnausta. Lohkon voittaja etenee valtakunnalliseen II divisioonan loppusarjaan.

Päivän ensimmäisessä pelissä B-junnujen SM-sarjajoukkueesta vahvistuksia mukaan ottaneelle ja muutenkin vahvalla pelaajaringillä sarjan ykköspaikkaa varmistelemaan tulleelle Kuopion Welhoille Hu-Pa/VarTa pisti jauhot suuhun ja järjesti melkoisen näytöksen: altavastaajana otteluun lähteneet A-junnut veivät Welhoja murskalukemin 12–1.

Hu-Pa/VarTan ensimmäinen maali nähtiin jo avausvaihdossa, kun Joonatan Laitinen osui joukkueen maestro Miika Rissasen esityöstä. Vauhdikkaasti ja erittäin kurinalaisesti joukkueena pelannut Hu-Pa/VarTa tarjoili Welhoille sokkihoitoa läpi avauserän, jonka Hu-Pa/VarTa vei 4–0. Maaleja merkittiin hienosti koko päivän esiintyneen ketjun Miika Pulliainen-Leevi Launo-Niklas Pulkkinen kaikille jäsenille. Pulkkinen tarjoili syötöt ketjukavereilleen.

Toinen erä oli tilastojen valossa ottelun tasaisin, mutta siinäkin uhrautuvasti puolustanut Hu-Pa/VarTa piti Welhot aisoissa ja lähes kokonaan poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Erän viimeisillä sekunneilla Miika Pulliainen yllätti itsensäkin tempaisemalla alivoimalla pallon etuyläkulmaan lujalla laukauksella suorasta hyökkäyksestä. Syötön tarjoili varmasti läpi päivän torjunut maalivahti Tomi Sutinen. A-junnut 5–1-johtoon vienyt alivoimaosuma alkoi enteillä Welhojen selkärangan katkeamista.

Kolmas erä oli täysin suvereenia Hu-Pa/VarTan näytöstä, ja joukkue makseli parhaalla mahdollisella tavalla kalavelkoja Welhoille sarjan kahden aikaisemman ottelun pistemenetyksistä. Koko joukkueen ehjän esityksen jälkeen tullut murskavoitto 12–1 oli yksi mukana olleiden pelaajien vakuuttavimmista suorituksista. Päätöserän osumista vastasivat Niklas Pulkkinen, ylivoimalla osuneet Tatu Karvinen ja Joonatan Laitinen, Leevi Launo, kahdesti entistä seuraansa vastaan osunut Leevi Kapanen sekä Arttu Holopainen.

Toiseen otteluun kotijoukkue Kontiolahden LeBa-96:tta vastaan Hu-Pa/VarTa onnistui latautumaan avausottelun loistoesityksen jälkeen hyvin. Joukkue nollasi tilanteen kapteeni Topi Leppäsen johdolla jo ennen avausottelun jälkeen kaukalosta poistumista. LeBa oli noussut päivän ensimmäisessä ottelussa 2–5 tappioasemasta 6–5 voittoon Welhoista, joten joukkueen vaarallisuus tiedettiin.

A-junnut jatkoivat toisessa ottelusta samalla suoritustasolla, mihin avausottelussa jäivät. Avausmaali nähtiin tässäkin ottelussa jo heti avausvaihdossa, kun Joonatan Laitinen osui 7 sekuntia nopeammin kuin avausottelussa. Syötön tarjoili aktiivisesti ja tuloksellisesti päivän molemmissa otteluissa karvannut ja vastustajan hyökkäyksiä katkonut Leevi Kapanen. LeBa sai kokea avauserässä vierailijoiden hurmoksen, kun erätauolle mentiin Hu-Pa/VarTan vakuuttavassa 4–0-johdossa. Erän muista osumista vastasivat Miika Rissanen, toistamiseen osunut Joonatan Laitinen sekä erän loppuun vanhanaikaisen pyöräyttänyt Miika Pulliainen.

Toisessa erässä LeBa kavensi lukemiksi 4–2, mutta Joonatan Laitinen ja Miika Pulliainen veivät 17 sekunnin sisään syntyneillä osumille Hu-Pa/VarTan jälleen neljän maalin karkumatkalle ennen päätöserää. Kolmannessa erässä Hu-Pa/VarTa pelasi kypsästi ja varmisteli voittonsa jälleen koko joukkueen tasapainoisella esityksellä. Kolmannen erän maalit merkittiin tulisesti vastahyökkäyksestä yläkulmaan laukoneelle Mikael Kerviselle, yhteensä pelissä neljästi maalanneelle Joonatan Laitiselle ja Leevi Kapaselle.

Kahden voiton myötä Hu-Pa/VarTa nousi Welhojen samalla kompuroidessa sarjan kärkipaikalle. Joukkueen valmennusta lämmitti erityisesti joukkueen erinomainen pelihuumori ja jokaisen pelaajan sitoutuminen sovittujen asioiden toteuttamiseen. Keskittyminen säilyi olennaisissa asioissa vaihto toisensa jälkeen ja joukkueen esitys olikin sen mukainen. Normaalisti pakin paikalla pelaavat B-juniori-ikäiset Mikael Kervinen, Niko Kinnunen ja Iisakki Luotinen muodostivat päivän peleissä kolmannen hyökkäyskolmikon ja hieman oudoista pelipaikoista huolimatta täyttivät paikkansa aivan loistavasti. Maalilla Tomi Sutinen oli erittäin varma ja mainio heittokäsi tarjosi jatkuvan pelotteen pelinavaukseen.

Viiden ottelun voittoputkessa lentävä Hu-Pa/VarTa kohtaa sarjan päättävässä kotiturnauksessa Varkauden liikuntatalolla 23.2. Lahden Pelicansin ja Lappeenrannan PoNoVon. Lohkovoitto on joukkueen omissa käsissä.

Hu-Pa/VarTan tehot lauantaina Kontiolahdella: Joonatan Laitinen 6+2, Miika Pulliainen 4+3, Leevi Kapanen 3+3, Niklas Pulkkinen 2+3, Leevi Launo 2+2, Miika Rissanen 1+3, Arttu Holopainen 1+0, Tatu Karvinen 1+0, Mikael Kervinen 1+0, Veeti Koponen 0+1, Topi Leppänen 0+1, Niko Kinnunen 0+1

Tomi Sutinen Welhoja vastaan 14 torjuntaa ja 0+1 sekä LeBaa vastaan 12 torjuntaa