Salibandyseura Hukka-Pallon B-juniorit varmistivat Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen lohkon kakkossijan lauantaina Joensuussa. Kakkossijan myötä Hu-Pa saa yhden lähtöpisteen ylempään jatkosarjaan.

Avausottelussa sarjassa kaksi pistettä HuPan perässä ollutta Joensuun Josbaa vastaan oli panoksena alkusarjan kakkossija. Hienoa kautta pelaava Hu-Pa-miehistö onnistui taistelemaan 4–4 tasapelin vahvalla miehistöllä kotiturnaukseensa ilmaantunutta Josbaa vastaan. Hu-Pa nousi kovavauhtisessa ja erittäin hyvätasoisessa ottelussa kolme kertaa tasoihin ja kolmannen erän alussa johtoonkin. Josban viimeisen minuutin tasoitus oli sarjasijoituksen kannalta merkityksetön, sillä tasapeli jätti sarjan kakkospaikan HuPan omiin käsiin.

Tasapeli oli hieno tasonmittari HuPan pojille, sillä Josban miehistössä oli kentällinen miesten II-divisioonapelaajia, ja valtaosa muistakin Josban pojista pelaa säännöllisesti miesten III-divisioonaa. II-divarikentällinen piti yllä kovaa vauhtia ja liikutti palloa taitavasti, mutta HuPan vahva ja energinen viisikkopuolustus toimi läpi ottelun hienosti ja erityisesti kolmannessa erässä tylsytti vastustajan hyökkäyspelin tehokkaasti. Maalivahti Tomi Sutinen oli ottelussa täystyöllistetty ja oli myös joukkueen takana tasapelin takuumies.

Toisessa pelissä HuPa kohtasi Kotkan Reippaan. Nihkeän 1–1-lukemiin päättyneen ensimmäisen erän jälkeen HuPa lisäsi vauhtia ja latoi toisen erän alkuun viisi kaunista maalia alle viidessä minuutissa. Ottelu ratkesi tähän, ja lopun pelailun jälkeen taululla komeilivat HuPan voittolukemat 9–4. Ilmeisesti HuPan vauhtiin ja komeisiin maaleihin tuskastuneiden KoRen pelaajien otteet kovenivat tarpeettomasti kolmannessa erässä, ja samalla myös HuPan paras terä katosi. Onneksi maalivahti Juhani Järveläinen oli mies paikallaan, eikä KoRe päässyt hätyyttelemään HuPan voittoa, jonka myötä joukkue varmisti lopullisesti sarjan kakkostilan.

Ottelut jatkuvat HuPan osalta maaliskuun alussa Vierumäellä neljän joukkueen ylemmän jatkosarjan turnauksessa, josta kaksi parasta jatkaa valtakunnalliseen karsintaan tavoittelemaan sarjanousua.

Ansaittujen pisteiden lisäksi hyvää Joensuun turnauksessa oli maalintekovastuun jakautuminen kaikille kolmelle kentälliselle. Myös koko joukkueen puolustuspelaaminen maalivahtien työskentelyä myöten oli ihailtavaa ja herätti kunnioitusta myös muiden joukkueiden valmentajissa.

HuPan tehot lauantaina Joensuussa: Tuukka Kärkkäinen 3+2, Jani Suomula 3+0, Jesper Ikonen 2+1, Joonatan Laitinen 2+1, Miika Pulliainen 1+1, Jasse Sikanen 0+2, Topi Leppänen 0+2, Lauri Kirjavainen 1+0, Arttu Holopainen 1+0, Aatu Vyyryläinen 0+1, Aatu Björkstedt 0+1, Veeti Koponen 0+1. Josbaa vastaan torjui Tomi Sutinen ja KoRea vastaan Juhani Järveläinen.