Hukka-Pallon C1- salibandyjuniorit suoriutuivat Savo-Karjalan aluesarjakauden neljännestä turnauksesta täydellisellä kolmen voiton suorituksella Pieksämäellä 10.12. lauantaina. Avausottelussa kaatui turnauksen isäntäjoukkue Pieksämäen Pisaba 3–1, toisessa ottelussa Welhot Diamonds Kuopiosta 11-0 ja kolmannessa Oupa Outokummusta 6-1. Turnauksen jälkeen Hukka-Pallo kasvatti sarjajohtoaan neljään pisteeseen ennen Pisabaa.

HuPa pelasi turnauksen 10 kenttäpelaajan ja maalivahdin voimin. Otteluohjelma ei suosinut kapealla ringillä toimivaa Hukka-Palloa, sillä ohjelmassa oli kolme peliä tunnin välein turnauksessa ensimmäistä otteluaan pelaavaa tuorejalkaisia joukkuetta vastaan.

Avausotteluna oli heti sarjan kärkikamppailu turnauksen isäntäjoukkue Pisabaa vastaan, jonka olimme voittaneet edellisessä turnauksessa. Tälläkään kertaa ottelussa ei jäänyt jossiteltavaa paremmasta joukkueesta. Tosin vastustajan maalivahti pelasi mahtipelin ja piti joukkuettaan pystyssä sekä numerot siedettävinä Pisaballe. Edelliseen joukkueiden keskinäiseen peliin verrattuna HuPa ei onnistunut järjestelemään maalitekoyrityksiään hyökkäysalueella yhtä laadukkailla syötöillä ja maalivahtia ei saatu sivuttaisliikkeeseen kuten edellisessä kohtaamisessa. Pelin loputtua lukemat Hukka-Pallon eduksi 3-1.

Tehot: Kalle Hartikainen 1+1, Jesse Pehkonen 1+1, Aleksi Honkanen 1+0, Miika Pulliainen 0+1 (erl). Maalilla Ida Koistinen.

Toisessa ottelussa vastaan tuli Welhot Diamonds Kuopiosta. HuPa sai otteluun salama-alun sillä pallo löytyi Welhojen maalista jo 14 sekunnin jälkeen. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli lukemissa 3-0. Toisessa erässä Welhoja ei enää tuntunut varsinainen pelaaminen kiinnostavan ja HuPa sai määrittää pelaamisen tahdin sopivaksi muun muassa ylivoimien muodossa. Tämä sopi joukkueelle, koska kolmas peli Oupaa vastaan oli tuli piakkoin tulossa. Loppulukemat 11-0 HuPalle.

Tehot: Jesse Pehkonen 3+2, Kalle Hartikainen 1+3, Arsi Rosenberg 3+0, Topi Leppänen 1+1, Miika Pulliainen 1+1, Leevi Launo 1+1, Aleksi Rissanen 1+0 ja Juuso Vehviläinen 0+1. Maalilla Ida Koistinen.

Kolmannessa kamppailussa vastaan tuli Oupa Outokummusta. Pelin alussa HuPan joukkue kärsi jo kahden ottelun rasittamana käynnistymisvaikeuksista. Ensimmäistä peliään turnauksessa pelannut liukas Oupan joukkue aiheutti harmaita hiuksia Hupan kenttäpuoliskolla ja siirtyi 0-1 johtoon ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla. Hukka-Pallon kannalta tärkeä tasoitusmaali tuli ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla ja erätauolle päästiin 1-1 tilanteessa.

Toisessa erässä HuPan joukkue osoitti joukkueelle kehittynyttä periksi antamatonta taistelijan luonnetta voittamalla erän 4-0 ja ratkaisemalla pelin. Ottelun loppulukemat 6-1 Hukka-Pallolle. Vaikka vastustaja oli tällä kertaa paremmalla jalalla pelissä, Hukkalauma osoitti, että joukkuepelillä ja joukkueen yhtenäisyydellä päästään pitkälle.

Tehot: Jesse Pehkonen 3+0, Arsi Rosenberg 1+2, Aleksi Honkanen 1+0, Leevi Launo 1+0, Miika Pulliainen 0+1, Kalle Hartikainen 0+1 ja Topi Leppänen 0+1. Maalilla Ida Koistinen.

Yhteenvetona syyskaudesta voidaan sanoa, että Hukka-Pallo on kehittynyt syksyn mittaan sekä puolustuspelissä, että hyökkäyspelissä. Tämä näkyy syöttöpelissä esimerkkinä nopeutuneet pelinavaukset liikkeessä oleville pelaajille, että hyökkäyksessä maalintekotilanteiden päättämisen yhä useammin suoraan syötöstä laukauksiin. Esimerkkinä koko joukkueen puolustuspelin tiiveydestä ja kehittymisestä, voidaan pitää viimeistä Pieksämäen kolmen ottelun turnausta, jossa maaliero Hukka-Pallon eduksi oli 20-2.

Sarja jatkuu Outokummussa 7.1.2017. Tällöin HuPalla on ohjelmassa kaksi peliä. Ensimmäisessä pelissä vastaan tulee Kontiolahden LeBa-96 ja toisessa Apassit Nilsiästä.