Vain yhdeksän kenttäpelaajan voimin Haukiputaalle matkanneet Hukka-Pallon A-juniorit kärsivät kaksi varsin niukkaa tappiota A-nuorten I divisioonassa lauantaina. Abiristeilyn ja loukkaantumisten runteleman HuPan riveissä esiintyi neljä 4-5 vuotta vastustajia nuorempaa pelaajaa.

Avausottelunsa HuPa hävisi kovan taistelun jälkeen sarjajohtaja Oulun OFBC:lle 5-1. Peräti 34 kertaa torjunut maalivahti Juhani Järveläinen oli jälleen kerran mies paikallaan ja piti ottelun tasaisena loppuun saakka. HuPan ainoa heikko hetki tuli ottelun toisen erän lopulla, kun OFBC karkasi kolmen maalin johtoon alle kahdessa minuutissa.

Toisessa ottelussa yritteliäästi ja kurinalaisesti esiintynyt HuPa piti kotijoukkue Haukiputaan Heittoa todella ahtaalla. Ottelu ratkesi harmillisesti HaHen 5-3-johtoon vieneeseen onnekkaaseen alivoimaosumaan kolmannen erän puolivälissä. Osuma syntyi kesken hurjan HuPan painostuksen ja takaa-ajon.

HuPa pystyi vielä nousemaan maalin päähän ylivoimalla, kun Miika Pulliainen iski ottelun toisen osumansa hyökkäyspelin kapellimestarina häärineen Valtteri Hannelinin mainiosta esityöstä. Lopussa tasoituskin oli erittäin lähellä, kun HuPa veti hyvin torjuneen Tomi Sutisen pois maalilta ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Hyvästä HuPan yrityksestä huolimatta ottelu päättyi HaHen voittoon 5-4.

Vaikeista lähtökohdista huolimatta HuPa venyi pitkällä vierasreissulla erinomaiseen esitykseen. Valmennus oli tyytyväinen maalivahtipelin, nuorten pelaajien ennakkoluulottoman esiintymisen sekä tehokkaan erikoistilannepelaamisen lisäksi siihen, että joukkueen kokeneempi kaarti pelasi kokonaisuutena kauden parhaat pelinsä. Koko joukkueelle tarjoutuu vielä mahdollisuus esittää kauden parasta osaamistaan sarjan päättävässä kotiturnauksessa Varkauden liikuntatalolla lauantaina 24.2.

HuPan tehomiehet lauantaina: Miika Pulliainen 3+1, Valtteri Hannelin 1+3, Joonatan Laitinen 1+0 ja Topi Leppänen 0+1. Juhani Järveläinen 34 torjuntaa ja Tomi Sutinen 13 torjuntaa.