Salibandyseura Hukka-Pallon A-junioreiden kausi päättyi lauantaina Pälkäneellä A-nuorten II divisioonan ylialueellisessa jatkoturnauksessa, jossa olivat mukana aluesarjojen lohkokakkoset sekä paras lohkokolmonen. Hu-Pan tie katseki karsintaturnauksen finaalitappioon Kouvolan Susille lukemin 5–7.

Turnauksen välierässä Hu-Pa kohtasi turkulaisen SB Hirvensalon. Pitkästä bussimatkasta toipuminen vei aikansa, vaikka paikan päällä otteluun ehdittiin valmistautua rauhassa. Alun hermostuneen esityksen jälkeen Hu-Pa sai pelin omalle tasolle oikeisiin uomiinsa ja nousi hienoon 7–5-voittoon oltuaan kahden erän jälkeen tappiolla 2–4. Länsirannikon lohkossa toiseksi sijoittunut SB Hirvensalo jaksoi puolustaa omaa maaliaan tiiviisti kaksi erää. Kun vikkelät turkulaiset vielä hyödynsivät omat maalipaikkansa tehokkaasti ja siirtyivät muutaman onnenkantamoisen avulla toisen erän loppupuolella kahden maalin johtoon, Hu-Pa joutui lähtemään viimeiseen erään takaa-ajoasemasta.

Toisella erätauolla Hu-Pan pelaajisto päätti, ettei kausi lopu vielä päivän ensimmäiseen peliin. Omaan peliin luottaminen ja maltillinen hyökkäyspelaaminen takasivat riittävät maalipaikat, ja Arttu Holopainen vei vapaalyönnistä Hu-Pan jo 5–4-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. SB Hirvensalo tuli kuitenkin vielä tasoihin onnekkaan päätylautapompun jälkeen seuraavalla minuutilla. Ottelun loppuhetkillä ratkaisijaksi nousi Hu-Pan Kalle Hartikainen, joka iski viimeisellä minuutilla kaksi maalia turkulaisten verkkoon ja vei Hu-Pan karsintaturnauksen finaalin lukemin 7–5. Hu-Pan kantavia voimia välierässä oli viimeisiä junioripelejään pelannut kapteeni Valtteri Hannelin, joka iski tauluun komeat tehot 4+2.

Finaaliotteluun alkusarjasta tuttua Kouvolan Susia vastaan Hu-Pa joutui lähtemään vain tunnin palautumisen jälkeen. Kun puolet joukkueen pelaajista oli pelannut VarTan riveissä tiukat miesten II divisioonan ottelut sekä keskiviikkona että perjantaina, pientä väsymystä oli havaittavissa jo ennen finaalia. Sudet oli Hu-Palle aluesarjasta tuttu vastustaja: Hu-Pa voitti alkusarjassa Sudet kerran ja kahdesti pelattiin tasan.

Hu-Pa sai Susia vastaan mainion alun, kun Veeti Koponen vei joukkueen 1–0-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän puolivälissä Hu-Palle tuli kuitenkin kohtalokas musta hetki, ja Sudet iski kahteen minuuttiin neljä maalia. Tässä vaiheessa joukkueelta ei onnistunut yhtään mikään, ja Sudet takoi maalin käytännössä jokaisesta hyökkäyksestään. Kolmen maalin takaa-ajoasema oli väsyneelle Hu-Palle liian suuri kiinni kurottavaksi. Toisessa ja erityisesti kolmannessa erässä joukkue kyllä yritti kaikkensa ja kehitteli kiriä, mutta kahta maalia lähemmäs se ei missään vaiheessa päässyt. Takaa-ajoa haittasi myös Miika Rissasen loukkaantuminen avauserässä.

Hu-Pan pelaajien väsymys näkyi finaalissa paitsi fyysisenä väsymyksenä myös henkisellä puolella heikkoina ratkaisuina niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Kouvolan Susien voittolukemat 7–5 olivat pelitapahtumiin nähden lopulta ansaitut. Sudet matkaa 9.–10.3. pelattavaan II divisioonan finaaliturnaukseen, jonka kaksi parasta joukkuetta karsivat paikasta ensi kauden A-nuorten I divisioonaan.

Kokonaisuutena Hu-Pan A-junioreiden kausi oli erittäin hyvä. Aluesarjasta jatkoon eteneminen oli ennakko-odotuksiin nähden hieno suoritus. Taakse jäi muun muassa Welhot Akatemia, ja Hu-Pa pystyi voittamaan vähintään kerran kaikki joukkueet. Nuori joukkue paransi pelaamistaan kauden vanhetessa ja porskutteli sarjan läpi todella pienellä pelaajaringillä. Armeijaan lähteneistä pelaajista Jasse Sikanen ei päässyt enää kuluvan vuoden puolella peleihin ollenkaan. Rosteria kavensivat myös Miika Pulliaisen ja Asa Palhomaan ikävät loukkaantumiset.

Ensi kaudella nykyisestä joukkueesta vain joukkueen ehdoton tukipilari Valtteri Hannelin, Henri Jääskeläinen ja kauden alkupuolella loukkaantunut Asa Palhomaa kasvavat yli-ikäisiksi. Mikäli nykyinen ryhmä pysyy kasassa eikä armeija sotke kulunutta kautta enempää kokoonpanon rakentamista, odotettavissa on vahvaa menoa myös ensi kaudella.

Hu-Pan tehot lauantaina: Valtteri Hannelin 5+4, Arttu Holopainen 3+2, Kalle Hartikainen 2+0, Leevi Launo 1+1, Veeti Koponen 1+1, Joonatan Laitinen 0+2, Henri Jääskeläinen 0+1 ja Petri Laine 0+1.

Juhani Järveläinen SB Hirvensaloa vastaan 12 torjuntaa ja Tomi Sutinen Susia vastaan 24 torjuntaa