Hukka-Pallon A-juniorit nappasivat kaksi voittoa salibandyn A-nuorten II divisioonan turnauksessa Jyväskylässä sunnuntaina. Avausottelussa kukistui tuttu kiistakumppani Kuopion Welhot Akatemia 5–4 ja toisessa ottelussa Jyväskylän O2 11–1. Voittojen myötä HuPa nousi lohkonsa kärkipaikalle.

Welhot on ollut HuPalle erittäin vaikea vastustaja aikaisempina vuosina, ja kuluvan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Welhot oli vienyt pisteet kirvelevästi 4–2. Nyt koko joukkue oli päättänyt, ettei Welhot enää voittoa nappaa.

Yritteliään ja kurinalaisesti pelanneen HuPan lataus ja peli-ilme riittivätkin Jyväskylässä riemukkaasti ansaittuun voittoon, vaikka Welhot meni ottelun alussa 0–1-johtoon. Joonatan Laitisen ja Miika Rissasen maaleilla HuPa nousi kuitenkin vielä avauserässä johtoasemaan eikä antanut Welhojen enää nousta rinnalle. Hyvässä vireessä olleen ja sisukkaasti läpi otteluiden raataneen Arttu Holopaisen kolme maalia ja tiivis koko joukkueen puolustuspeli takasivat lopulta riemukkaan voiton HuPalle. Voitto maistui myös sarjasijoitusta ajatellen erittäin tasaisessa lohkossa HuPalle mainiosti.

Toiseen otteluun O2-Jyväskylää vastaan HuPa sai hyvän alun, kun Joonatan Laitinen tälläsi Valtteri Hannelinin aloitusvoiton jälkeen avausmaalin vain neljän sekunnin pelin jälkeen. Avauserä tasattiin lopulta lukemin 1–1, mutta toisessa erässä HuPa meni menojaan vieden erän 5–0. Voittomaaliksi jääneen 2–1-maalin viimeisteli hurjan työmäärän peleissä tehnyt Miika Pulliainen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. HuPa säilytti pelikurin ottelun jo ratkettua ja paitsi latoi kauniita maaleja myös puolusti erittäin kurinalaisesti reilusta johtoasemasta huolimatta. Keskeltä laidalle siirretty taitava ja liukasliikkeinen Leevi Launo antoi viimeinkin tulisen laukauksensa puhua, ja tuloksena oli kaksi komeaa maalia.

HuPan valmennusta ilahdutti erityisesti tinkimätön viisikkopuolustus. Puolustajaparit Jasse Sikanen–Tatu Karvinen ja Petri Laine–Topi Leppänen huhkivat hurjat minuutit, mutta hallitsivat pallollisen pelin omalla puolustusalueella molemmissa peleissä erittäin hyvin. Myös avauspelaaminen toimi molemmissa peleissä. Hyökkääjien puolustuspelaaminen on ollut kurinalaista läpi kauden, mutta Jyväskylän turnauksen voittopeleissä tälläkin alueella otettiin vielä Welhot-pelin hetkellisistä vaikeuksista huolimatta askel eteenpäin.

Maalivahdit Juhani Järveläinen ja Tomi Sutinen pelasivat erittäin varmasti. Hyökkäyspelissä tehokkain oli pisteiden valossa viime vuoden A-junnujen I divarin peleistä tuttu kolmikko Joonatan Laitinen–Valtteri Hannelin–Arttu Holopainen, mutta voitot tulivat nimenomaan koko joukkueen erinomaisen työmoraalin seurauksena. Miikat Pulliainen ja Rissanen, Leevi Launo ja kauden ensimmäisissä A:n peleissä pirteästi esiintynyt Kalle Hartikainen vyöryttivät lähes jokaisessa vaihdossa pelin pitkiksi ajoiksi vastustajan päätyyn. Ikiliikkuja Miika Pulliaisen karvauspelaaminen ja pallonriistot olivat myrkkyä sekä Welhojen että O2-Jyväskylän puolustajille.

A-nuorten II divisioona jatkuu 5.1. Kouvolassa, jonne HuPa matkaa puolustamaan sarjan kärkipaikkaa.

HuPan tehot sunnuntaina Jyväskylässä: Arttu Holopainen 5+2, Joonatan Laitinen 4+3, Valtteri Hannelin 2+4, Leevi Launo 2+2, Miika Rissanen 1+1, Kalle Hartikainen 1+1, Miika Pulliainen 1+0, Petri Laine 0+1, Jasse Sikanen 0+1, Juhani Järveläinen Welhoja vastaan 19 torj. ja Tomi Sutinen O2:ta vastaan 20 torj.