Hukka-Pallon A-juniorit jatkoivat salibandyn A-nuorten II divisioonan otteluita lauantaina Lahden suurhallissa. Tuloksena oli nihkeän alun myötä tullut 9–7-tappio kotijoukkue Lahden Pelicans SB:lle ja 4–4-tasapeli hyvän esityksen jälkeen Kouvolan Susia vastaan.

Avausottelussa Pelicansia vastaan HuPalta ei ottelun puoliväliin mennessä onnistunut käytännössä mikään debyyttiottelun A-nuorissa pelanneen Jasper Tolvasen kahta komeaa maalia lukuun ottamatta. Eri miehistöllä kuin kauden avausottelussa kotiturnaukseen marssinut Pelicans hyökkäsi ottelun alussa vauhdikkaasti, ja kun HuPan puolustuspelaaminen oli lepsua ja laukausten peitot jatkuvasti myöhässä, jälki oli tuhoisaa. Pelicans käytti paikkansa hyväkseen ja johti ottelua puolivälissä jo 7–2.

Alun rökityksestä toipunut HuPa sai juonesta vähitellen kiinni, ja jälkimmäisellä puolikkaalla HuPan peli parani huomattavasti. Maali kerrallaan joukkue kuroi etumatkaa kiinni. Pienestä oli kiinni, että hyvä nousu palkittiin pisteillä, mutta kolmannen erän alun 8–7-lukemia lähemmäksi takaa-ajo ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt.

Toinen ottelu sarjakärki Kouvolan Susia vastaan oli HuPalta selkeästi parempaa tekemistä. Puolustuspelaaminen oli avausotteluun verrattuna aivan toista luokkaa. Hyvätasoinen ja vauhdikas ottelu eteni tasaisena alusta loppuun, ja tasapeli oli kenttätapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos. Susia vastaan HuPan viisikkopelaaminen oli kahdesta lahjoitetusta maalista huolimatta lähellä kauden parasta tasoa, vaikka puolella joukkueen pelaajista ottelu oli kolmas 19 tunnin sisällä. Toisaalta myös ainakin Pelicansin miesten II divarin ringissä olleilla pelaajilla oli matsi alla torstailta.

Hyökkäyspäässä HuPasta onnistui tehojen valossa parhaiten perjantai-illan VarTan miesten peliin koottu hyökkäyskolmikko Miika Pulliainen-Miika Rissanen-Joonatan Laitinen. Ketju aiheutti hyvällä liikkeellään ja syöttöpelillään vastustajille Pelicans-pelin avauspuoliskoa lukuun ottamatta jatkuvasti vaikeuksia. Myös juonikkaan Leevi Launon laidoilla riitti vauhtia, kun Jasper Tolvanen, Veeti Koponen ja Arttu Holopainen kiisivät vuoroillaan maalipaikoille. Pakkiparit Tatu Karvinen-Jasse Sikanen ja Petri Laine-Topi Leppänen urakoivat vahvasti molempiin suuntiin. Laine ja Leppänen onnistuvat myös maalinteossa.

 A-nuorten II divisioona on osoittautumassa myös VarTan edustusjoukkueen ringissä harjoitteleville ja pelaaville nuorille hyväksi sarjaksi kehittyä. Lauantain vastustajista sekä Pelicans SB:llä että Kouvolan Susilla oli riveissään monia miesten II divisioonaa pelaavia nuorukaisia, mikä näkyi otteluiden vauhdissa ja pelaajien taitotasossa. Positiivisen lähdön sarjaan saanut HuPa on lohkossaan neljäntenä vain kaksi pistettä sarjaa johtavaa Kouvolan Susia perässä, kun ensimmäinen kolmannes on pelattu.

HuPan tehot lauantaina: Joonatan Laitinen 4+2, Miika Pulliainen 1+3, Miika Rissanen 1+2, Jasper Tolvanen 2+0, Veeti Koponen 0+2, Arttu Holopainen 1+0, Topi Leppänen 1+0, Petri Laine 1+0 ja Leevi Launo 0+1

Tomi Sutinen Pelicansia vastaan 18 torjuntaa ja Juhani Järveläinen Susia vastaan 19 torjuntaa