Hukka-Pallon kulttuurijaosto mukana Dekkareilla 18.7.-21.7.2016.

Hukka-Pallo ry:n kulttuurijaosto on ylpeänä mukana tukemassa Dekkareita, uudenkarheaa ja erottuvaa varkautelaista festivaali-ilmiötä.

Dekkarit on puhutteleva festivaali, joka rikkoo ja uudistaa perinteistä paikallista kulttuuriravintoa. Festivaalin aikana kunnioitetaan kansan rakastamaa kotimaista rikoskirjallisuutta ja skandinaavista elokuvataidetta. Myös todelliset rikostarinat kiehtovat yleisöä paneelikeskustelujen merkeissä; festivaalin aikana esitellään paikallisia rikoksia sekä toteutetaan haastatteluja rikosasiantuntijoiden kanssa. Dekkarit on yhtä aikaa myös lasten festivaali. Lastenkulttuuria kunnioitetaan lasten ja nuorten elokuvanäytösten muodossa. Dekkareiden tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Luonnon Apu Oy.

Dekkarit ottaa varaslähdön jo 15. heinäkuuta, jolloin Happoradio esiintyy Päiviönsaaren torilla klo 17 Vanhan ajan torin yhteydessä. Dekkareiden tarkempi festivaalirunko on luettavissa osoitteessa http://brott.fi. Festivaalipäivinä Dekkareita voi seurata striimattuna live-tapahtumana verkkosivujen kautta. 

 

Taiteiden yö ripottelee elämyksiä Varkauteen 12.8.2016

Poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali Taiteiden yö tarjoaa erilaisten taidemuotojen ja kulttuurin kirjoa tänäkin vuonna. Taiteiden yön perinteisenä tapahtumapaikkana on vanhan Varkauden alue Päiviönsaaressa.

Taiteiden yö toteutetaan yhteisponnistuksena paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Hämärtyvänä elokuun iltana Päiviönsaaren alueesta muodostuu yhteisöllinen kohtaamispaikka, jossa paikallinen rikas kulttuuritarjonta näkyy ja kuuluu katukuvassa.

Tapahtuman pääproduktiona on herättelevä Valoa Varkauteen -ympäristötaideteos, jonka toteutuksesta vastaa kansainvälisesti tunnustettu valotaiteilija Kari Kola. Valotaideteokset muodostavat poikkeavan näyttämön Ahlströminkadun varrella olevalle puistoalueelle sekä Pirtinvirran äärellä olevaan puistoon. Dynaamisilla ja voimakkailla väreillä leikittelevä valotaideteos pysäyttää ja pukee tutun maiseman uudeksi tarinaksi. Valotaidekokonaisuus käynnistetään hämärän saapuessa 12.8 ja on koettavissa 14.8 aamuun saakka

Valotaiteen lisäksi Taiteiden yönä järjestetään keskusteluiltama Såltin-Arenalla, joka sijaitsee paikallishistoriaa henkivän Varkauden Kotiseutukeskuksen pihapiirissä. Myös Varkauden Kuvataideyhdistys on monin mitoin mukana toteuttamassa taidejuhlaa; lasten ja nuorten taideselfie-kilpailu huipentuu palkintojenjakotilaisuuteen. Itse kilpailutyöt ovat ihailtavissa Päiviönsaaressa. Kirja-Varkaus ry järjestää matalan kynnyksen kirjallisuusohjelmaa ja Varkauden museot tarjoaa maksuttoman yleisöopastuksen Aili Hiukka-Iivarisen Heijastus-näyttelyyn klo 19.00.

Taiteiden yö sisältää tärkeän viestin: taide ja kulttuuri kuuluvat meille kaikille, koko kansalle. Hukka-Pallo ry:n kulttuurijaosto on ylpeänä mukana toteuttamassa Varkauden säväyttävintä kulttuuritapahtumaa.