Hukka-Pallon B-juniorit olivat lähellä jymypaukkua salibandyn Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen ylemmän jatkosarjan lopputurnauksessa Vierumäelle sunnuntaina. Ratkaisupelin niukka 3–2-tappio äärimmäisen kovalla miehistöllä esiintyneelle Joensuun Josballe tarkoitti kuitenkin Hu-Pan sarjakauden päättymistä.

Neljän joukkueen lopputurnauksesta kaksi parasta jatkoi valtakunnalliseen jatkokarsintaan. Hu-Pan lähtökohdat kauden tärkeimpiin peleihin olivat varsin heikot, sillä joukkueesta puuttui eri syiden vuoksi peräti neljä pelaajaa, mm. runkosarjan pistepörssin voittanut Tuukka Kärkkäinen. Lisäksi kolme mukana ollutta poikaa joutui pelaamaan enemmän tai vähemmän loukkaantuneena. Tämä vei erityisesti joukkueen pelinrakentelusta ja hyökkäyspelaamisesta parhaan terän.

Avausottelussa runkosarjan voittaja Imatran Voima oli ansaitusti parempi maalein 2–0. Rutinoitunut ja SM-sarjakokemustakin omaava Voima käytti maalipaikansa Hu-Paa paremmin hyväkseen ja puolusti erittäin kurinalaisesti. Hu-Pan maalipaikat jäivät tässä ottelussa kovin vähäisiksi.

Toisessa ottelussa Hu-Pa voitti päivän heikoimman esityksen jälkeen lähes kävelyvauhdilla SB Heinolan 5–2. Hermostunut ja virheiden sävyttämä esitys riitti kuitenkin voittoon. Peli ratkesi ensimmäisen erän lopulla Arttu Holopaisen ja Aatu Vyyryläisen iskemiin hienoihin osumiin. Tämä tarkoitti sitä, että sarjan kakkospaikka ja valtakunnalliseen jatkokarsintaan lähtijä ratkaistiin Hu-Pan ja Josban välillä.

Miesten kakkos- ja kolmosdivisioonapelaajia vilisevä Josba oli kamppailussa alusta saakka niskan päällä, mutta uhrautuvasti puolustanut ja laadittua taktiikkaa noudattanut Hu-Pa roikkui hienosti pelissä mukana ja jopa johti ottelua kahden erän jälkeen pienillä onnenkantamoisilla 2–0.

Kolmannessa erässä Josban yksilötaidot ja kärsivällisyys olivat kuitenkin vajaamiehiselle ja loukkaantumisten riivaamalle Hu-Palle liikaa. Josba tuli väkisin reilun minuutin välein syntyneillä maaleilla tasoihin. Tässä vaiheessa Hu-Pan oli pakko yrittää entistä kovemmin voittomaalia, koska tasapeli ei olisi jatkopaikkaan riittänyt. Josban vastahyökkäyksen päätteeksi syntynyt 3–2-voittomaali sinetöi lopullisesti jatkopaikan joensuulaisille.

Viimeiset pelit sarjan kovimpia vastustajia vastaan olivat hieno osoitus Hukka-Pallon B-juniorijoukkueen kehityksestä niin yksilötasolla kuin joukkueenakin. Pientä jossiteltavaa joukkueelle lopputurnauksesta jäi, sillä täydellä miehistöllä pelaamaan päästessään Hu-Pa olisi laittanut nyt jatkopaikat vieneet Voiman ja Josban vieläkin tiukemmille.

Sunnuntain turnauksen parasta antia oli kurinalainen puolustuspelaaminen loistavien, maagisiin torjuntoihin venyneiden maalivahtien Juhani Järveläisen ja Tomi Sutisen johtamana sekä yritteliäs ja lannistumaton peli-ilme. Mainitsemisen arvoinen on myös koko kauden loistavasti peliä tehneen puolustaja Tatu Karvisen nappaama kauden avauspiste.

Seuraavaksi suunnataan jo katseet kohti ensi kautta. Tavoitteena on koota Hukka-Pallon historian ensimmäinen A-juniorijoukkue.

Hu-Pan tehot Vierumäelle: Arttu Holopainen 2+0, Lauri Kirjavainen 1+1, Jesse Pehkonen 0+2, Aatu Vyyryläinen 1+0, Jani Suomula 1+0, Jesper Ikonen 1+0, Veeti Koponen 1+0, Miika Pulliainen 0+1, Tatu Karvinen 0+1, Jasse Sikanen 0+1 ja Joonatan Laitinen 0+1.