Salibandyseura Hukka-Pallon B-juniorit nappasivat kaksi riemukasta voittoa Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen aluesarjan turnauksessa hurjasti kannustaneen kotiyleisön edessä sunnuntaina. Samalla joukkue varmisti paikkansa neljän joukkueen ylempään jatkosarjaan, josta puolestaan kaksi parasta jatkaa valtakunnalliseen jatkokarsintaan.

Avausottelussa Hukkalauma kukisti varmojen otteiden jälkeen Kouvolan Susilauman selvästi 8–2. Sudet siirtyi avausminuutilla johtoon, mutta Hu-Pa pääsi nopeasti peliin mukaan ja voitti avauserän 3–1. Erityisen hieno oli kotijoukkueen tasoitusmaali, joka syntyi maalivahti Tomi Sutisen nopealla heitolla käynnistämästä hyökkäyksestä.

Toisessa erässä Hu-Pa lisäsi tempoa, eikä Sudet pysynyt aktiivisesti kolmella ketjulla liikkuneen kotijoukkueen kyydissä. Hu-Pa osui niin läpiajoista kuin pitkien hyökkäyksien jälkeenkin. Toiselle erätauolla mentiinkin Hu-Pa-johdossa 7–2, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. Kolmannessa erässä Hu-Pa osui vielä alivoimalla, kun Tuukka Kärkkäinen naulasi hattutempun kasaan läpiajosta.

Toisessa ottelussa vastaan asettui jatkuvasti sarjan aikana peliään parantanut Pontuksen Nouseva Voima Lappeenrannasta. Jo ennen ottelua oli selvää, etteivät pisteet jäisi helposti Varkauteen. PoNoVo haastoi aiemmin päivällä tiukasti myös aina kovan Josban ja hävisi lopulta vain maalilla.

Yli satapäinen yleisö pääsikin nauttimaan viihdyttävästä kamppailusta, jossa kotikatsomon riemuksi Hu-Pa nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin ja vielä lopussa maukkaaseen 3–2-voittoon. Kotijoukkue sai tehdä voiton eteen täyden päivätyön, sillä PoNoVo jaksoi liikkua todella hanakasti läpi ottelun ja aiheutti jatkuvasti päänvaivaa Hu-Pan pelinavauksille. Hyvätasoinen ja erittäin vauhdikas ottelu ratkesi lopulta Hu-Pan voitontahtoon ja siihen, että joukkue malttoi pelata tiukassa paikassa omaa peliään loppuvihellykseen saakka. Voittomaali värkättiin vielä kaikkien yllätykseksi ylivoimalla.

Hukka-Pallon valmennus jakoi otteluiden jälkeen kehuja paitsi joukkueen maalivahti- ja puolustuspelaamiselle myös edellisistä peleistä parantuneelle viimeistelytarkkuudelle. Tomi Sutinen ja Juhani Järveläinen saivat hyvän hien pintaan, vaikka viisikkopuolustaminen kiitettävästi toimikin. Hyökkäyspelaamisessa oli jälleen havaittavissa toivottua rentoutta, vaikka vieläkin jäi monta paikkaa käyttämättä erityisesti ottelussa PoNoVoa vastaan. On kuitenkin hyvä säästellä vielä muutama maali seuraaviin koitoksiin. Myös Hu-Pan valmennus sai hyvän hien pintaan ja äänen käheäksi. Pelaajien kannustamisen lisäksi joku erehtyi penkin takaa henkäilemään palautetta myös tuomareille, vaikka se on täysin hyödytöntä ja täysin tarpeetonta toimintaa.

Hu-Pan tehot sunnuntaina: Tuukka Kärkkäinen 3+2, Joonatan Laitinen 3+2, Arttu Holopainen 2+2, Jesse Pehkonen 1+0, Aatu Vyyryläinen 1+0, Jesper Ikonen 1+0, Lauri Kirjavainen 0+1, Aatu Björkstedt 0+1. Susia vastaan maalia vartioi Tomi Sutinen ja PoNoVoa vastaan Juhani Järveläinen sekä maalitolpat.